КУРІННЯ КОСИТЬ БІДНИХ

Автор : Микола Семена
11 серпня 00:00

Щосекунди від захворювань, пов’язаних із наслідками куріння, у світі вмирає вісім чоловік. Такі дані були поширені під час XI Світової конференції з проблем тютюну і здоров’я, яка проходила в Чикаго...

 

Щосекунди від захворювань, пов’язаних із наслідками куріння, у світі вмирає вісім чоловік. Такі дані були поширені під час XI Світової конференції з проблем тютюну і здоров’я, яка проходила в Чикаго. Організатори конференції намагаються привернути увагу до того, що експерти називають «епідемією» смертей, пов’язаних із курінням.

Джаннет Нолтеніус, яка представляє Раду латиноамериканців у США, що бореться з вживанням алкоголю та тютюну, назвала ці дані «скандальними» і повідомила, що 34 відсотки дорослих латиноамериканців у США і 33 відсотки підлітків потерпають від нікотинової залежності.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) має намір під час конференції подати пропозиції з міжнародної угоди по контролю за вживанням тютюну. Ця тема обговорюватиметься під час Першого міжнародного форуму з тютюну, який має відбутися в жовтні нинішнього року в Женеві.

На думку вчених, якщо нині не буде вжито певних заходів, то до 2030 року кількість загиблих від тютюнопаління становитиме, приблизно, 10 млн. чоловік. Показово, що 70 відсотків з них будуть жителями країн, що розвиваються.