У здоровому тілі...

28 липня 00:00

Кожному з нас доводилося зустрічати людей, воістину одержимих спортом. Чимало серед них і жінок, котрі відчувають незбориму потребу якнайбільше займатися фізичними вправами...

 

Кожному з нас доводилося зустрічати людей, воістину одержимих спортом. Чимало серед них і жінок, котрі відчувають незбориму потребу якнайбільше займатися фізичними вправами. Але ось запитання — чи завжди це корисно для здоров’я? Відповісти на нього спробували психологи Бірмінгемського університету, що у Великобританії.

Ученим здалося, що прагнення постійно тренуватися можна віднести до числа невротичних зловживань, чи щось подібне до алкоголізму й переїдання. Заради підтвердження або спростування цього припущення вони дослідили стан фізичного та психічного здоров’я кількох десятків спортсменок. Частина цих людей займалася спортом професійно, а інші були членами спортивних клубів або секцій.

Вчені дійшли висновку: психічні розлади можуть перетворити спорт на нездорове захоплення. За нормального «апетиту» щодо спорту фізичних навантажень не може бути занадто багато. Іноді надмірне захоплення викликає у спортсменок хронічну перевтому. Проте помітного негативного впливу надмір фізичних вправ на загальний стан їхнього здоров’я не чинить.

За матеріалами американської преси