КРАЇНА-ВіДСТіЙНИК

21 липня 00:00

За останні п’ять років в Україні накопичилося близько 70 тисяч нелегальних мігрантів, повідомив у...

 

За останні п’ять років в Україні накопичилося близько 70 тисяч нелегальних мігрантів, повідомив у понеділок у Києві на засіданні Координаційного комітету по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю при Президентові перший заступник голови Державного комітету у справах охорони державного кордону України Павло Шишолін.

«Нелегальна міграція, як вид організованої транснаціональної злочинності, набрала в Україні загрозливого характеру. За останні півтора року Україна перетворилася з країни-транзиту на країну—накопичувач нелегальних мігрантів», — сказав він.

За словами П.Шишоліна, торік із 14646 нелегальних мігрантів, затриманих прикордонними військами, з України примусово виселили тільки 369 чоловік.

«Більшість так і не залишила межі України», — стверджує Шишолін. —Багато нелегальних мігрантів прибуває з Росії та Білорусі. При цьому «95% нелегальної міграції слідує з країн — потенційних постачальників: Афганістану, Пакистану, В’єтнаму, Китаю та Бангладеш».

Торік на російській ділянці українського кордону було затримано 3,5 тисячі нелегальних мігрантів, на західному — 11 тис.

ІІ