НіКОГО НЕ ПОЖАЛіЄ ЦЯ ОСіНЬ

21 липня 00:00

Кримінальна справа за матеріалами тимчасової депутатської слідчої комісії під керівництвом Вік...

 

Кримінальна справа за матеріалами тимчасової депутатської слідчої комісії під керівництвом Віктора Суслова про діяльність Національного банку України розслідується «активно», і у вересні буде результат, «який дозволить говорити більш конкретно», заявив в інтерв’ю журналістам у середу в Києві прокурор Києва Юрій Гайсинський. Він нагадав, що цю кримінальну справу порушено міською прокуратурою Києва за фактом зловживання службовим становищем, додавши: «Коли винні будуть установлені, їм пред’являть обвинувачення». Як повідомлялося, прокуратура Києва 13 червня порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 165 Кримінального кодексу України, за фактами зловживання службовим становищем працівниками Національного банку України при розпорядженні валютними коштами в 1997—1998 роках, що спричинило тяжкі наслідки.

Юрій Гайсинський заявив також, що не задоволений ходом розслідування кримінальної справи, порушеної щодо Національної енергогенеруючої атомної компанії «Енергоатом» за фактом заподіяння збитку державі в розмірі 2 млрд. грн. За його словами, незважаючи на те, що кримінальну справу порушено ще в липні минулого року, слідство рухається повільно, і тільки нещодавно за цією справою призначено експертизу. «Винні не встановлені, збитки не відшкодовані», — сказав він.

Ю.Гайсинський заявив, що через 1,5 місяця «розслідування цієї кримінальної справи буде закінчено», — повідомило агентство «Інтерфакс- Україна».

ІІ