СПРАВА ПРО ЗАМАХ

01 вересня 00:00

Генеральна прокуратура України 2 жовтня минулого року після затвердження обвинувального висновк...

 

Генеральна прокуратура України 2 жовтня минулого року після затвердження обвинувального висновку передала до суду матеріали кримінальної справи з обвинувачення групи осіб у спробі вчинити в Кривому Розі замах на життя народних депутатів Наталії Вітренко, Володимира Марченка та Наталії Лимар. Тоді Н.Вітренко була кандидатом у президенти України і за соціологічними опитуваннями входила до першої трійки кандидатів-лідерів.

Справа розслідувалася слідчим управлінням Служби безпеки України, повідомляє прес-центр СБУ.

До кримінальної відповідальності притягнуті п’ять чоловік, яким також інкримінується скоєння ряду інших тяжких злочинів, зокрема, незаконне придбання, контрабандне переміщення через митний кордон України й збереження вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

2 жовтня минулого року в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.) після зустрічі з виборцями кандидата в президенти Н.Вітренко (лідер Прогресивної соціалістичної партії), народних депутатів Володимира Марченка та Наталії Лимар, а також виборців, які їх оточували, було кинуто дві гранати РГД-5.

Як повідомлялося раніше, у результаті нападу Н.Вітренко отримала осколкове поранення черевної порожнини. Постраждали 45 чоловік, один із них помер. За обвинуваченням у замаху на життя Н.Вітренко заарештували громадян Росії Володимира Іванченка та Андрія Самойлова. Сергія Іванченка, брата затриманого, доставили в Україну з Росії 30 грудня минулого року. Йому пред’явлене обвинувачення в організації замаху. Прокурор Кривого Рога по цьому факту порушив кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 58, 17, 93 п. «г», «е» і ч.1 ст.222 КК України, яку згодом передали слідчому управлінню СБУ.

За даною справою проходять як обвинувачувані п’ять чоловік. З них СБУ називає тільки ім’я підозрюваного в організації замаху С.Іванченка, який очолював у період президентської кампанії один із виборчих штабів кандидата в президенти Олександра Мороза.

У ході слідства було призначено 80 судово-медичних, трасологічних, вибухо-технічних та інших експертиз.