ТАЄМНі МАТЕРіАЛИ

21 липня 00:00

Співробітники слідчих органів, які розслідують справу про вбивство голови біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі Вадима Гетьмана, з’ясовують причетність до вбивства «групи «Топ-Сервіс»...

 

Співробітники слідчих органів, які розслідують справу про вбивство голови біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі Вадима Гетьмана, з’ясовують причетність до вбивства «групи «Топ-Сервіс». Про це журналістам у вівторок у Києві повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко.

За словами міністра, «вилучено комп’ютерний файл, який дає нам підстави припускати, що угруповання, затримане у фірмі «Топ-Сервіс», мало відношення до цієї справи». «Нині відбувається обробка даних, що підтвердять або спростують цю інформацію», — сказав Ю.Кравченко. При цьому міністр зазначив, що «зробити це складно, оскільки група причетна до багатьох злочинів».

Раніше прокуратура Києва обнародувала інформацію про арешт керівника ТОВ «Топ-Сервіс-Схід» Ігоря Шагіна (компанія займалася оптовими поставками продуктів харчування) за обвинуваченням у замовленні восьми замахів на життя державних службовців. У їх числі — заввідділом податкової адміністрації Жовтневого району Києва Тамара Коліушко, голова райдержадміністрації цього ж району Микола Підмогильний. У ході розслідування кримінальної справи заарештували 14 чоловік, серед яких — три посередники, шість кілерів, постачальник зброї. Кілери дали показання, що замовником замахів був І.Шагін, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

ІІ