Волю не купиш у вільній країні?

28 липня 00:00

Окружний суд у Сан-Франциско відмовив у звільненні під заставу колишньому главі уряду України Павлу Лазаренку, який перебуває в місцевій федеральній в’язниці, чекаючи суду...

 

Окружний суд у Сан-Франциско відмовив у звільненні під заставу колишньому главі уряду України Павлу Лазаренку, який перебуває в місцевій федеральній в’язниці, чекаючи суду. Суддя Елізабет Лапорт заявила, що коли в’язня випустити під заставу, він може втекти, що вже зробив у Швейцарії. Крім того, екс-прем’єр має у своєму розпорядженні великі кошти, тож не боїться втратити навіть значну суму, якщо зникне і втратить заставу.

Як повідомив заступник генерального прокурора України Микола Обіход, суд Сан-Франциско розглянув питання статусу екс-прем’єра. «До цього він (П.Лазаренко) був заарештований за швейцарською справою, тепер став заарештованим за американською справою і перебуває під американським рішенням про арешт», — сказав М.Обіход.

Відповідаючи на запитання агентства про можливий розгляд у Сан-Франциско питання про надання П.Лазаренку політичного притулку, М.Обіход зазначив, що «коли розглядається кримінальний процес, то заява про політичний притулок не розглядається загалом», позаяк у даній ситуації кримінальний процес є «превалюючим», повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Говорячи про можливий розвиток подій у Сан-Франциско, заступник генерального прокурора зазначив, що правоохоронні органи США розслідуватимуть кримінальну справу щодо П.Лазаренка. «Як довго триватиме слідство, невідомо, я не можу відповідати за терміни слідства в іншій країні», — сказав він.