Коли їх радість стане вашою

Автор : Ярослава Кривцун
16 грудня 23:00

Незабаром - День святого Миколая. І ті з нас, у кого є діти чи внуки, розчулено підглядатимуть за щастям в очах малечі, яка діставатиме з-під подушки чи з панчохи дбайливо приховані нами "миколайчики". У ці святкові дні ми маємо нагоду посіяти в дитячих душах те, що з часом може врятувати нас самих, нашу країну, а можливо й світ. А саме - милосердя, співчутливість та щире прагнення надавати допомогу тим, хто її потребує.

 

Незабаром - День святого Миколая. І ті з нас, у кого є діти чи внуки, розчулено підглядатимуть за щастям в очах малечі, яка діставатиме з-під подушки чи з панчохи дбайливо приховані нами "миколайчики".

Але насправді ми можемо подарувати своїм дітям більше, ніж подарунки, а саме - щастя ощасливлювати когось іншого. У ці святкові дні ми маємо нагоду посіяти в дитячих душах те, що з часом може врятувати нас самих, нашу країну, а можливо й світ. А саме - милосердя, співчутливість та щире прагнення надавати допомогу тим, хто її потребує.

Можливо, хтось із читачів здивується, побачивши цей текст у розділі "Влада". Однак його місце - саме тут, бо, на наше глибоке переконання, до влади мають приходити люди, які з дитинства люблять дарувати більше, ніж отримувати подарунки. Як ви розумієте, зараз при владі таких людей обмаль. З часом їх стане набагато більше, якщо сьогодні ми навчимося виховувати не тільки щасливих отримувачів, а й щасливих віддавачів.

Не бійтеся зробити перший крок, подаруйте комусь диво. Неважливо, кому і як саме ви допоможете, - купите для самотньої старенької ліки чи продукти, яких вона не може собі дозволити; віддасте вже непотрібні вам, але необхідні комусь речі чи, скориставшись нашим, далеко не повним переліком тих, хто допомагає системно й цілеспрямовано, просто перерахуєте на їхні рахунки хай зовсім невеликі гроші. Набагато важливіше, якщо при цьому ви візьмете з собою свою дитину, пояснивши їй, чому й кому саме ви разом маєте допомогти. Розповівши, що допомагати тим, хто з якихось причин опинився у складних обставинах і чимось обділений, - це важливо, правильно і дуже приємно. Бо якщо ми сьогодні не почнемо виховувати в наших дітях милосердя і відчуття щастя від можливості ощасливити когось, то ніколи не розірвемо замкнене коло, коли до влади приходять задля надможливостей для себе та своєї сім'ї, а не через відчуття відповідальності перед багатьма.

Фонд "Таблеточки"

Напередодні Дня святого Миколая кожен охочий може стати новорічним чарівником для дітей із 10 обласних онкоцентрів країни. Волонтери та співробітники фонду "Таблеточки" проводять спеціальні співбесіди з батьками та пацієнтами лікарень, дізнаються про їхні інтереси, хобі, бажання і разом обирають саме той подарунок, який хотіла б отримати дитина. "Часто вибір дітей зупиняється на електронній техніці, адже в стінах палати немає можливості стрибати на скакалці чи гратися м'ячем. Мультики, зв'язок із татом або однокласниками по Скайпу чи через соцмережі - це те, що допомагає дітям відволіктися від хвороби й витримати довгі місяці в лікарні", - розповіли у фонді. На сторінці фонду у Facebook можна обрати дитину, мрію якої ви хочете здійснити самостійно або скооперувавшись із друзями.

19 грудня в усіх онкоцентрах проходитимуть яскраві дитячі свята із чарівниками, супергероями та сюрпризами для малечі, під час яких кожна дитина отримає новорічний подарунок.

У своїй роботі "Таблеточки" використовують яскраві акції для допомоги онкохворим дітям. Так, можна долучитися до благодійного флешмобу від мережі "Будинок іграшок" та фонду "Таблеточки", завдяки якому буде реалізовано системний проект допомоги дітям: проведено ремонти і створено особливі ігрові простори для спілкування дитини та батьків у межах лікарні.

Крім того, проект фонду "Таблеточки" та мережі АЗК ОККО "Різдвяна кава - твоя добра справа" дає можливість водіям допомогти підопічним фонду, просто придбавши вранці на заправці улюблений гарячий напій, 1 гривня від вартості якого буде передана компанією на благодійність. А ще - можна купити мотиваційний скретч-постер "100 великих і маленьких добрих справ на кожен день". "Із мотиваційним постером ви не забудете підключити регулярну пожертву, яка списуватиметься з банківського рахунку один раз на місяць весь 2017 рік; придбати у подарунок рідним благодійні сувеніри, прибуток із продажу яких перераховується у фонд; стати волонтером у дитячій лікарні; здати кров для тих, хто потребуватиме її в період новорічних свят, та знайдете багато інших способів бути добрим", - зазначили у фонді.

Благодійний фонд "Таблеточки":

Код ЄДРПОУ 38805429;

р/р 26009052722826; МФО 300711
в ПФ ПАТ КБ "ПриватБанк";

неприбуткова організація.

БФ "Благомай"

Фонд із 1 грудня 2016 р. й по 31 січня 2017 р. проводить новорічну благодійну програму "Фабрика чудес". За повідомленням Фонду, нинішнього року всі діти й керівники дитячих установ одностайно попросили теплого зимового взуття та теплого верхнього одягу. У програмі беруть участь 34 дитячих будинки (дитячі будинки, дитячі будинки сімейного типу, школа-інтернат і центри соціально-психологічної реабілітації) з семи областей України.

У листопаді "Благомай" уже витратив на благодійність на допомогу дітям з дитячих будинків понад 185 тис. грн, придбавши одяг для 122 дітей. Зокрема, зовсім недавно Фонд закупив і передав 48 теплих курток і 30 пар взуття, 26 пар колгот для дітей Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей (м. Суми, Україна) загальною вартістю 55994 грн. "Зараз активно збираємо кошти для 59 дітей Запорізького центру соціально-психологічної реабілітації дітей", - розповідають у "Благомаї".

Однак допомоги потребують ще 2200 дітей.

Пожертву можна зробити на сайті Фонду, а також на рахунок (UAH) у "ПриватБанку":

Благодійний фонд "Благомай";

Код ЄДРПОУ 38010057;

Рахунок: 26004060841051;

В ПАТ КБ "ПриватБанк", м. Київ;

МФО 300711;

Призначення платежу: благодійне пожертвування на статутну діяльність.

Міжнародний ​благодійний фонд "Карітас України"

Акції до Дня святого Миколая "Карітас України" проводить по всій країні. Так, наприклад, в Одесі проходитиме акція "100 помічників святого Миколая", що має на меті зібрати дитячі книжки для дітей-переселенців. У Львові, Коломиї та Хмельницькому кожен охочий може взяти лист від дитини і підготувати необхідний подарунок. У Києві триває збір коштів на придбання солодощів для обділених дітей.

Так, серед підопічних фонду в Одесі майже 200 дітей. У фонді пропонують усім охочим приєднатися до благочинної акції "100 помічників святого Миколая" і подарувати справжнє диво малечі, яка приїхала до Одеси з Донецької та Луганської областей. Адже віра в диво - після всього болю і розпачу, яких довелося зазнати цим маленьким українцям, - ледь не єдине, що в них залишилося. Щоб приєднатися до акції, досить придбати книжку для дівчаток і хлопчиків віком від 1 до 15 років та принести в будь-який день з понеділка по п'ятницю за адресою: пров. Лермонтовський, 13 (вхід з вул. Белінського), з 10:00 до 18:00.

"Карітас Львова" проводить щорічну акцію "Стань помічником святого Миколая". Головна мета акції - принести радість дітям з особливими потребами, а також із кризових та багатодітних малозабезпечених сімей. Усі листи від діток розміщуватимуться на сторінці Благодійного фонду "Карітас-Львів УГКЦ" на сторінці у Facebook. За умовами акції, щоб долучитися до акції й стати помічником святого Миколая, треба взяти лист і придбати для дитини подарунок. Пакети з подарунками приймаються в офісі "Карітасу" за адресою: Львів, вул. Коперника, 31/1. Якщо ви не зі Львова, то зателефонуйте в офіс, і ми вам надамо адресу, за якою проживає дитина. Телефон БФ "Карітас-Львів УГКЦ": +38 032 261-35-38.

"Карітас Києва" просить допомоги всіх небайдужих у придбанні солодких подарунків та книжок на свято Миколая для дітей, які відвідують соціальний центр. Основна мета проекту - подарувати підопічним дітям свято Миколая. Благодійний Фонд "Карітас Києва" із 1992 р. надає різнопланову допомогу та підтримку дітям із сімей, які опинилися в складному становищі. Сьогодні - це діти із кризових, незаможних, неповних, багатодітних родин та діти інваліди. Водночас у продовж останніх років БФ "Карітас Києва" намагається не оминати увагою і потреби тих дітей, котрі разом із батьками були вимушені залишити домівки, шукаючи порятунку від війни та постійної загрози їхньому життю. Загалом, налічується 200 підопічних дітей, які вірять у диво і чекають подарунків від святого Миколая, проте їхні батьки не мають можливості їм це забезпечити. Пожертву можна здійснити на сайті "Української Біржі Благодійності".

Волонтерська ініціатива "Діти Героїв України"

Третій рік поспіль волонтерська ініціатива "Діти Героїв України" вітатиме з новорічними святами дітей Героїв, які віддали життя у війні за Україну. "Нинішнього року ми привітаємо дітей з понад ста родин з Київської, Черкаської, Житомирської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. На сьогодні подарунки для кожної дитини ми маємо", - розповіли в організації. Здебільшого це розвиваючі іграшки, конструктори, ляльки та солодощі для малечі. Крім того, серед цьогорічних подарунків - санки, ролики, які нам передав інтернет-магазин, ігрові приставки для трошки старших дітей.

В організації повідомили, що купити подарунки цього року допомогла волонтерська організація United Help Ukraine (Америка), а також благодійники в Україні - організації та приватні особи. "Часто люди, які читають нас на Facebook, звертаються з пропозиціями стати святими Миколаями для дітей загиблих. Купують і відправляють подарунки або приносять іграшки, речі та канцтовари на склад Армії SOS у Києві", - повідомили у волонтерській ініціативі.

Картка у "ПриватБанку" 5168 7420 2077 2111, Тарасенко Тетяна Вікторівна; Paypall: ChildrenUkraineHeroes@gmail.com.

Благодійна організація "БФ "Заради дітей України"

Нинішнього року фонд планує подарувати свято на Головній ялинці країни близько 800 дітям: вихованцям реабілітаційного центру "Мрія", ДЗС "Барвінок", КЗ КОР "Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Узин", спеціальної школи-інтернату №26, спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №18, дітям із неблагополучних сімей (СЖО - які перебувають у складних життєвих обставинах), матерів-одиначок та дітям загиблих воїнів АТО.

У фонді повідомляють, що дійство проходитиме з 22 грудня 2016 р. по
9 січня
2017 р. в м. Києві (вул. Біломорська, 1, Маркет-молл "Даринок"). За умовами акції, щоб усі діти могли відчути новорічну казку, необхідно придбати 750 квитків.

Крім того, фонд запускає благодійну акцію "Свято у твоїх руках" - для діток зі спеціального навчально-виховного комплексу "Мрія" (м.Київ, вул. Беретті, 9) і Таращанського відділення комунального закладу Київської обласної ради Київський обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Узин". Суть акції - не просто зробити подарунок, а обміняти його: дитина самостійно власноруч готує виріб (малюнок, іграшку тощо) і разом з листом святому Миколаю залишає для благодійника. Фонд запрошує долучитися до акції співробітників та керівництво компанії, виділити місце і поставити ялинку.

Поточні рахунки для програми "Ми з тобою":

БО "БФ "Заради дітей України":

Код ЄДРПОУ 38603716;

р/р 2600 0052 7347 83 в ПАТ КБ "ПриватБанк";

МФО 300711.

Картковий рахунок у ПАТ КБ "ПриватБанк" 5457 0823 9132 7041, Фоменко Є.І. Призначення платежу: благодійна допомога.

До речі, підтримавши програму "Зміцнення сім'ї" СОС "Дитячі містечка - Україна" - //sos-ukraine.org/ua/donation/, ви можете допомогти дитині залишитись в біологічній сім'ї, яка опинилася в складних обставинах, і взагалі не потрапити в дитбудинок.

Всеукраїнський благодійний фонд "Help Group"

Фонд запрошує взяти участь у щорічній благодійній акції "Подаруй дитині свято" (м.Полтава), яка проводитиметься з 17-го по 31грудня 2016 р. У рамках акції в центральному підземному переході міста Полтави "Злато місто" буде встановлено банер із зображенням новорічної ялинки, для якої всі охочі зможуть придбати наклейки-іграшки за благодійний внесок на суму 5, 10 і
20 гривень. Мета акції: закупівля новорічних подарунків для вихованців Зіньківського дитячого будинку для дітей інвалідів, у якому перебувають
135 хлопчиків із вродженими тяжкими вадами розвитку.

Рахунок у "ПриватБанку":

ЄДРПОУ/ДРФО 38655743;

Полтавський ГРУ, МФО 331401;

р/р 26001054609785.

Рахунок в "Ощадбанку":

ЄДРПОУ/ДРФО 38655743;

Філія - Полт.обл.упр.

МФО 331 467; р/р 26002300773531.

"Український фонд допомоги"

Фонд проводить різні за своїм змістом акції. Торік, наприклад, із 1-го по 20 грудня продавав дитячу книжку, частина коштів від продажу якої йшла на допомогу підопічним фонду.

Цьогоріч 17 грудня фонд проводить акцію "Благодійний Арт Бранч" у ресторані Fisher. Всі кошти, зібрані на заході, підуть на операцію Варвари Бурцевої, в якої діагностували порок серця.

Всеукраїнська благодійна організація "Український фонд допомоги":

Код ЄДРПОУ: 37241402;

поточний рахунок: 26004052718802;

МФО: 300711;

ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м Київ.;

призначення платежу: благодійна пожертва на лікування Варвари Бурцевої.

Також можна допомогти, надіславши SMS-повідомлення зі словом БЛАГО (BLAGO) на короткий номер "5541". Вартість повідомлення -
20 грн. Послуга доступна абонентам операторів "Київстар", Vodafone, Lifecell.

Над тим, аби всі діти в Україні мали змогу відчути диво Дня святого Миколая, натхненно працюють і члени Форуму Благодійників. У святкові дні вони не тільки планують безліч акцій для хлопчиків та дівчаток, а й мають намір зібрати кошти для дітей із незаможних сімей, для дітей загиблих воїнів АТО, дітей-переселенців, дітей з особливими потребами, тяжкохворих, а також на підтримку матерів-одиначок та ін.