Бродський: В Україні створено 10 тисяч держпідприємств з надання адміністративних послуг

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
В Україні було створено 10 тисяч державних підприємств, які надають адміністративні послуги, а прибуток залишають на своїх рахунках, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський. За його словами, найближчим часом уряд прийме постанову, згідно з якою всі гроші, отримані за надання адміністративних послуг, будуть перераховуватися до бюджету.
В Україні було створено 10 тисяч державних підприємств, які надають адміністративні послуги, а прибуток залишають на своїх рахунках, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський. За його словами, найближчим часом уряд прийме постанову, згідно з якою всі гроші, отримані за надання адміністративних послуг, будуть перераховуватися до бюджету.«Ми доповіли президенту, що в Україні було створено 10 тисяч(!) державних підприємств при міністерствах, відомствах, комітетах, адміністраціях, які надають адміністративні послуги. І гроші за це залишаються на їхніх рахунках, до бюджету вони не доходять. Найближчим часом уряд збирається прийняти постанову, відповідно до якої всі гроші, отримані за надання адміністративних послуг, мають переводитися до бюджету», - заявив Бродський. За інформацією голови Держкомпідприємництва, відповідне рішення може бути прийняте вже в найближчий понеділок. «Дана постанова вже пройшла урядовий комітет першого віце-прем'єра А. Клюєва. Думаю, у понеділок ми станемо свідками революційної реформи: чиновники втратять будь-який інтерес до того, щоб плодити нові побори у вигляді платних послуг, адже гроші від них ітимуть до бюджету», - впевнений Бродський. Глава Держкомпідприємництва також повідомив, що в найближчому майбутньому значна частина подібних держпідприємств може бути ліквідована. «Наступним етапом стане створення робочої групи на чолі з Клюєвим і мною як заступником, яка за дорученням президента і прем’єра має залишити тільки необхідні державні підприємства з цих 10 тис. Решта будуть ліквідовані», - заявив Бродський. Докладніше читайте в інтерв'ю Юрія Бутусова з Михайлом Бродським у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі