Тимошенко призначили крайній термін для ознайомлення зі справою - 16 червня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Печерський районний суд встановив екс-прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко крайній термін ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо "газових контрактів" - до 16 червня включно. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури

З відповідним поданням до суду звернувся слідчий у зв'язку з тим, що Ю. Тимошенко "затягує ознайомлення з матеріалами кримінальної справи про перевищення службових повноважень під час укладення газових контрактів з російським "Газпромом".

У повідомленні зазначено, що "газова справа" складається з 14 томів, з чотирма з яких Ю. Тимошенко та її захисник ознайомилися ще на початку травня поточного року в суді.

"Всі інші матеріали з дозволу слідчого сфотографовані захисником Тимошенко", - зазначено в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що Ю. Тимошенко вже "більше 100 днів знайомиться з матеріалами кримінальної справи про вчинені нею злочини при використанні коштів Кіотського протоколу та закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги".

Як було повідомлено, 2 червня захисник Ю. Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко зазначив, що Печерський районний суд обмежив термін ознайомлення з кримінальними справами щодо "кіотських коштів" і закупівлі автомобілів для сільської медицини 25 червня.

У зв'язку з цим, пояснив С. Власенко, Ю. Тимошенко має намір у першу чергу ознайомитися з матеріалами саме цих справ, і в другу чергу - з матеріалами справи про "газові контракти".

Нагадаємо: в квітні поточного року Генпрокуратура порушила проти Ю. Тимошенко третю за рахунком кримінальну справу - щодо газових контрактів 2009 року.

Перші дві кримінальні справи були порушені за нецільове використання коштів, які отримала Україна в рамках Кіотського протоколу, й у зв'язку із купівлею автомобілів для сільської медицини.

Ю. Тимошенко звинувачують у перевищенні влади й службових повноважень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі