КИЇВСЬКЕ ДЕРБІ-2000

Поділитися
Чого-чого, а дербі з класичних видів кінного спорту — вищої школи верхової їзди й подолання перешкод — Україна ще не знала...

Чого-чого, а дербі з класичних видів кінного спорту — вищої школи верхової їзди й подолання перешкод — Україна ще не знала. За високе звання «дербіста» досі боролися тільки коні рисистих порід і чистокровні верхові скакуни. До речі, саме для останніх лорд Дербі й запровадив свій іменний приз, який з 1780 року розігрують на Епсмонському іподромі в Англії кращі з кращих. Чи знав він, що його «винахід» стане для жокеїв та їхніх скакунів, а потім і для інших представників кінного спорту мало не найбільшим випробуванням у їхній спортивній кар’єрі? Уже те, що за 200 років коні кінного заводу лордів Дербі виграли цей приз усього чотири рази, свідчить, що перемога в таких престижних змаганнях не тільки почесна, а й виключно важка.

Київське дербі-2000 проходило в два етапи. Вища школа верхової їзди демонструвала свою майстерність на спеціально обладнаному для цього виду майданчику іподрому. А от учасникам конкуру виборювати звання «дербіста» довелося в більш незвичних умовах — місцем його проведення вибрали поле на території Музею архітектури, що в Пироговому. На певний час воно перетворилося на імпровізовану сцену для конкурних баталій, де кожна з 20 перешкод була оригінальним мистецьким твором, зробленим в українському стилі. З легкої руки майстра спорту, а за сумісництвом дизайнера Олександра Долгополова і, звісно, організаторів змагань на полі з’явилися солом’яні фігурки дивовижних звірів, вигадливі бар’єри, копиці сіна і навіть віз.

Незважаючи на такі незвичні умови боротьби, ані конкуристи, ані їхні чотири партнери не розгубилися. Одне падіння й одна неслухняність коня, за які спортсмени поплатилися виключенням зі змагань, — ото, власне, й усі втрати. Решта 29 учасників практично без проблем переборювали одну за другою перешкоди, намагаючись витратити на проходження дистанції мінімум часу.

А звання «дербіст-2000», медаль переможця і вагомий грошовий приз, несподівано для багатьох, виборов Валерій Лавренець на Тархуні. Представник фірми «Кентавр» хоробро промчав дистанцію, не залишивши ніяких надій своїм суперникам — Наталі Усенко на Вавилоні та Євгенові Якименку на Фараоні. Четверте призове місце дісталося Валентині Смирновій, що виступала на Тренінгу, а дві останні переможні позиції посіли майстри спорту Андрій Лапигін на Челобитній і Михайло Червонюк, який стартував на темно-гнідому Нахваті. Серед аматорів, учасників розіграшу дербі, впевнену перемогу здобув президент фірми «Пархомчук спортконі» Михайло Пархомчук, що стартував на рудій Вібрації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі